Latvijas svētkos dāvinām 18% atlaidi visiem produktiem
Atgādināsim, ar ko mūsu radītie kārumi ir īpaši:
Svētku piedāvājums korporatīvajiem klientiem
Piparkūku pikām JAUNAS SVĒTKU KĀRBIŅAS!
Mūsu dzimšanas dienas mēnesī aicinām Tevi veikt ziedojumu
Burkānu lakstu pesto
Ar jauna produkta izveidi noslēdzies Gemoss grantu konkurss
Bezatlikuma saimniekošanas ierosmes
Cukura rūgtā garoziņa
Burkānu laksti garšai un veselībai
Nu, ko, lai izdevies Tev lakstu audzēšanas eksperiments un droši padalies, kā Tev tie iet pie sirds!
Burkāns dienā = veselība miesā
Apzināta ēšana
Ābolu un melleņu muslis
Pagatavošana
Uzkodu plate Tavās mājās
Mūsu kārumi - bagātīgs šķiedrvielu avots
Te daži interesanti un gana vērtīgi fakti par šķiedrvielām:
- šķiedrvielas atrodamas tikai augu izcelsmes produktos, kā graudos, riekstos, dārzeņos, augļos, pupās, sēklās, sēnēs
- jo vairāk šķiedrvielu ikdienā iekļausi savā uzturā, jo vairāk ieteicams dzert ūdeni, lai tās viegli un raiti spētu mērot ceļu pa gremošanas orgāniem. Nokraukšķinot 1 paciņu mūsu našķu, vēlams izdzert 2 l ūdens
- spiedpaliekās jeb augļu, ogu un dārzeņu biezumos, kuri ir mūsu našķu pamatā, ir daudz vairāk šķiedrvielu, nekā šo pašu augļu, ogu un dārzeņu sulās
- šķiedrvielas palīdz iztīrīt zarnu traktu, uzlabojot vielmaiņu un nereti arī atbrīvojoties no liekā svara
- uzturā gana daudz lietojot šķiedrvielas, samazinās risks saslimt ar sirds slimībām, dažādiem vēža veidiem. diabētu
Kas ir spiedpaliekas?
Mūsu našķu prieks un lepnums
Saimniekojam bez atkritumiem
Gatavojam kopā raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto Meloni"
Labām saknēm jau 2 gadi!
Burkānu mērce
Burkānu mērce gluži kā lielākā daļa mūsu našķu ir vegāniem un veģetāriešiem draudzīga, bet, ticiet nu gan, garšos arī pārējiem! Pēc dabas maigā mērce ar vieglu pikantumu pēcgaršā īpaši labi garšos ar mūsu tomātu čipsiem un burkānu salmiņiem.
Lai pagatavotu burkānu
mērci, Tev būs nepieciešams:
- Indijas rieksti (vismaz pāris stundas izmērcēti ūdenī) - 200g
- vārīti burkāni vai burkānu sulas spiedpaliekas - 180g
- rauga pārslas - 30g
- ķiploka daiviņa - 1
- čilli pipars - pēc garšas
- rozā Himalaju sāls - pēc garšas
- cidoniju vai citronu sula - 1 - 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Riekstus un burkānus liec
blenderī, pievieno vārīto burkānu šķidrumu (vai ūdeni, ja izmanto
spiedpaliekas), sablenderē. Pievieno rauga pārslas, cidoniju sulu, ķiploku,
sāli, čilli piparu un maisi līdz viendabīgai konsistencei. Veic garšas
korekcijas, uzticoties savai mēlei un sajūtai. Baudi kopā ar Labas saknes sāļajiem
kārumiem, svaigiem dārzeņiem, sieru un labu kompāniju!
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.