Burkānu mērce
1. novembris, 2020 pl. 21:34,
Nav komentāru
Burkānu mērce gluži kā lielākā daļa mūsu našķu ir vegāniem un veģetāriešiem draudzīga, bet, ticiet nu gan, garšos arī pārējiem! Pēc dabas maigā mērce ar vieglu pikantumu pēcgaršā īpaši labi garšos ar mūsu tomātu čipsiem un burkānu salmiņiem.
Lai pagatavotu burkānu
mērci, Tev būs nepieciešams:
- Indijas rieksti (vismaz pāris stundas izmērcēti ūdenī) - 200g
- vārīti burkāni vai burkānu sulas spiedpaliekas - 180g
- rauga pārslas - 30g
- ķiploka daiviņa - 1
- čilli pipars - pēc garšas
- rozā Himalaju sāls - pēc garšas
- cidoniju vai citronu sula - 1 - 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Riekstus un burkānus liec
blenderī, pievieno vārīto burkānu šķidrumu (vai ūdeni, ja izmanto
spiedpaliekas), sablenderē. Pievieno rauga pārslas, cidoniju sulu, ķiploku,
sāli, čilli piparu un maisi līdz viendabīgai konsistencei. Veic garšas
korekcijas, uzticoties savai mēlei un sajūtai. Baudi kopā ar Labas saknes sāļajiem
kārumiem, svaigiem dārzeņiem, sieru un labu kompāniju!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.