Cukura rūgtā garoziņa
16. februāris, 2021 pl. 16:09,
Nav komentāru
Visas mūsu gardumlietas ir radītas BEZ PIEVIENOTA CUKURA. Nē, mēs nesitam dūri galdā ar radikālu vēstījumu, ka cukurs ir visa ļaunuma sakne, bet piekrītam gan, ka tam ir arī sava rūgtā garoziņa. Veikalos nopērkamajos ēdienos un dzērienos tā jau ir gana daudz un mēs nemaz neievērojam, kad dažos kumosos vai limonāžu malkos esam uzņēmuši dienas cukura normu. Turklāt cukura aizstāšana ir izaicinājums mūsu radošumam - pagatavot gardi tā, lai būtu saldi gana, bet, liekot lietā saldmi, kas ir pašos augļos, ogās, graudos.
Te ir dažas gana vērtīgas lietas, ko vērts ņemt vērā par cukuru, tā dabu un, iespējams, pavērot vairāk ēdiena sastāvu, ko ikdienā baudām:
cukurs ir ātrs enerģijas avots. Ja šo enerģiju neliekam lietā fiziskās aktivitātēs, tā ātri vien pārvēršas taukos
baktērijām un vīrusiem ļoti garšo cukurs - jo cukuru savā ikdienā lietosi vairāk, diemžēl ir lielāka iespēja, ka baciļi pie Tevis vēlēsies uzkavēties ilgāk
ieteicamā dienas cukura deva ir 25 grami jeb 6 tējkarotes. Diez gan maz, ne tā? Ticam, ka pa drusciņai šur un pa drusciņai tur, šīs dažas tējkarotes salasās gana aši
iegādājot pirkumus, pavēro produkta sastāvā, cik daudz tas satur cukuru. Ja cukura daudzums uz 100 gramiem produkta ir 5 grami, tas ir maz. Ja 5-10 g, tas jau ir vidēji daudz, bet, ja virs 10 gramiem, tas ir daudz. Un padomā, vai tas ir tas, kas Tavam organismam šobrīd nepieciešams.
Mūsu kārumos saldumu rada žāvētas dateles, plūmes, kokosriekstu skaidiņas, dažādās sēklās arīdzan ir dabīgie cukuri. Galu galā arī saules labi sasildīti un lietus padzirdīti burkāni ir saldi.
Tev nebūt nav jāaizliedz sev kārumi! Našķojies bez raizēm un sirdsapziņas pārmetumiem ar gardumiem, kas radīti ar īpašām rūpēm par Tavu labsajūtu!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.